Verhuizen en Inrichting

Het belangrijkste advies voor iedereen die Dubai bezoekt, is de vooroordelen die men heeft, los te laten. Alleen als u uw vooroordelen over het emiraat opzij zet, zult u klaar zijn om aan de interessante reis van het leven in Dubai te beginnen. Dubai is anders dan elke andere stad op de planeet; het bruist van leven, opwinding en verrassingen om elke hoek.

De reis naar Dubai
Stel dat u overweegt om naar Dubai te verhuizen voor een baan of voor uw vrije tijd. In dat geval zijn er een paar dingen te overwegen voordat u de grote verhuizing maakt. Wij hopen dat deze informatie de verhuizing naar Dubai voor u zo eenvoudig mogelijk maakt.

Lees verder om meer te ontdekken over My Baggage, een handige, economische en betrouwbare deur-tot-deur bagagetransportdienst die u kan helpen tijd en geld te besparen bij het verhuizen van al uw bezittingen naar Dubai.

Als het gaat om Dubai
Dubai is een stad en emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten bekend om zijn high-end winkelen, avant-garde architectuur, en bruisende nachtleven. Het is de grootste en meest bevolkte stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is uitgegroeid tot een wereldstad en economisch centrum voor het hele Midden-Oosten.

Mensen van over de hele wereld trekken elk jaar om verschillende redenen naar Dubai. Toch is het meest overtuigende argument dat het een van de snelst groeiende steden ter wereld is in termen van economische ontwikkeling, investeringen en bevolking. Er is ook belastingvrij wonen, een benijdenswaardig laag misdaadcijfer, een luxe levensstijl ongeacht uw budget, en gemakkelijke toegang tot alles, waardoor het een ideale plek is om te wonen voor frequente reizigers. Wanneer mensen ervoor kiezen zich in Dubai te vestigen, zullen ze merken dat er voor elk wat wils is. Het heeft een unieke uitstraling.

De Top Tien Redenen om te verhuizen naar Dubai

  1. Het is een stad met een divers aanbod van recreatieve mogelijkheden.
  2. Het weer is perfect; het is een tropisch paradijs voor liefhebbers van zonnebaden.
  3. Als financiële stimulans, belastingvrij wonen.
  4. De grootste niveaus van gezondheidszorg en onderwijs worden verstrekt.
  5. Openbaar vervoer is betrouwbaar en kosteneffectief.
  6. De accommodaties zijn over het algemeen van goede kwaliteit.
  7. Je kunt er comfortabel wonen tegen redelijke kosten.
  8. De keuken is multicultureel en cultureel divers.
  9. Het dient als een grote doorgang naar de rest van de wereld.
  10. Het misdaadcijfer is benijdenswaardig laag.

Voordat u naar Dubai verhuist
Er is veel te overwegen, en een uitgebreide studie is noodzakelijk om eventuele twijfels of angsten die u zou kunnen hebben in de maanden voorafgaand aan uw verhuizing weg te nemen. Gezien de astronomische kosten van de procedure, is het van cruciaal belang om te weten waar u aan begint. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die u moet weten voordat u naar Dubai verhuist, variërend van informatie over de cultuur, de kosten van levensonderhoud en de omgeving tot informatie over het gezondheidszorgsysteem en de taal.

Leven in Dubai als Nederlander
Er zijn veel Nederlandse gemeenschappen in Dubai, ook al zijn er veel Nederlandse bedrijven actief in Dubai zoals ABN AMRO Bank N.V, Dutco Construction Company LLC, Trenchers Land Digging & Filling LLC, en nog veel meer.

Tenzij ze in het land zijn op een echtgenotenvisum, mogen Nederlandse expats in Dubai werken zolang ze het juiste visum hebben – en moeten ze hun visum blijven houden. Bouw en onroerend goed, toerisme en horeca, technologie, en financiën zijn de meest prominente bedrijven in Dubai.

In Dubai bedraagt het gemiddelde maandsalaris AED 16.775 per maand. De kosten van levensonderhoud in Dubai zijn echter enigszins hoog – zij het niet zo hoog als in plaatsen als New York. Naast uw 30-daagse inreisvergunning heeft u een verblijfsvisum en een werkvergunning nodig als u als Nederlander naar Dubai verhuist. Als u korter dan een maand in Dubai verblijft, hoeft u niet van tevoren een visum aan te vragen; visa zijn verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven van het emiraat. Als u echter in de VAE wilt wonen, hebt u een werkvisum nodig. Uw bedrijf zal het visum in uw naam aanvragen en u helpen bij het verkrijgen van een verblijfplaats in de stad. Uw arbeidscontract bepaalt de duur van deze visa.