Stappen Plan

Overweegt u om een huis te kopen in Dubai? Of zoekt u investeringsmogelijkheden in Dubai? Vele Nederlanders gingen u al voor. Een huis kopen om er in te wonen of als beleggingsobject is een mooi maar vaak ook stressvol proces. Voordat u begint, moet u het nodige papierwerk invullen, een makelaar selecteren en het gewenste onderhoudsniveau bepalen. Zeker in een land als Dubai, verschillen regels en wetgevingen met die van Nederland. Wij leggen u graag uit wat u kunt verwachten en waar wij u bij kunnen ondersteunen.

1. Soorten onroerend goed in Dubai
Buitenlanders hebben de mogelijkheid om in twee categorieën vastgoed te kopen in Dubai. Er zijn in totaal 3 mogelijkheden, echter de derde optie is slechts enkel beschikbaar voor ‘’GCC Nationals’’.

1.1 Volledig eigendom
Sinds 2002 is het mogelijk voor buitenlanders om vastgoed aan te kopen, verkopen, huren en verhuren. Dit kan in de zogenaamde ‘’freehold’’ gebieden waarbij een buitenlander 100% eigenaar wordt bij aankoop van een woning en de grond waarop dit is of wordt gebouwd. Zodra de registratiekosten zijn betaald bij de overheid wordt dit geregistreerd in het kadaster.

1.2 Erfpacht
Net zoals de gebieden waarin volledig eigendom kan worden verkregen door buitenlanders zijn er ook gebieden waar dit niet kan. DIFC is zo’n gebied waar op een aantal woontorens erfpacht van toepassing is. Wij zijn enkel actief in gebieden waar volledig eigendom van toepassing is.

1.3 GCC Nationals
GCC Nationals kunnen zowel in freehold gebieden als gebieden daarbuiten vastgoed aankopen en volledig eigendom verkrijgen.

2. Tips voor het kopen van een huis in Dubai
Overweeg de onderstaande onderwerpen wanneer u op het punt staat een huis in Dubai te kopen:

2.1 Geschikte buurt
De behoeften van u en uw gezin moeten de leidraad zijn bij het zoeken naar een buurt. Het is belangrijk om rekening te houden met de afstand tussen uw werk, scholen en gezondheidsvoorzieningen. Port de La Mer, Palm Jumeirah en Dubai Creek zijn voorbeelden van locaties die populair zijn bij gezinnen en jongere expats.

2.2 Kostenraming
Zorg ervoor dat u de kosten begrijpt en wat de omliggende prijzen in de regio doen. Tevens is het handig om op de hoogte te zijn van huidige en nieuwe projecten in de buurt en op andere vergelijkbare locaties. Alvorens te investeren, is het van cruciaal belang om de waardepropositie van het project te begrijpen. Alleen zo kunt u de juiste waarde-inschatting maken.

2.3 Maak gebruik van de diensten van een deskundige
Wij als Makelaar in Dubai kunnen u helpen met het hele koopproces, evenals vastgoedbeheer. U kunt onze kwalificaties controleren bij de Real Estate Regulatory Agency.

2.4 Lees het contract zorgvuldig
De aankoop van onroerend goed in Dubai gaat vergezeld met juridische overeenkomsten zoals een Sale and Purchase Agreement (SPA) en een Memorandum of Understanding (MoU) tussen een koper en verkoper. U moet de bepalingen en voorwaarden lezen en begrijpen wat uw verplichtingen als koper zijn, zoals beschreven in het contract. Deze kunnen soms afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

3. Overige aandachtspunten
3.1 Periode van bezit

Voordat u besluit te kopen kunt u met ons alle opties doornemen. Zo kunt u besluiten om vastgoed aan te kopen om zelf in te wonen, tijdelijk te verhuren als u buiten Dubai bent of direct na aankoop de woning volledig te verhuren als vakantiewoning of aan een expat die woonachtig is in Dubai. Zodra wij uw wensen op een rijtje hebben kan de selectie van de juiste woning beginnen.

3.2 Huuropbrengsten
Als u overweegt een huis te verhuren in Dubai, moet u de winstmogelijkheden onderzoeken. Zo kunt u inschatten of de verwachte huuropbrengst uw betalingen, hypotheek en onderhoudskosten zal dekken.

Gemiddeld mogen beleggers een brutorendement van 5% tot 9% op hun beleggingen verwachten.

3.3 Kopen voor verhuurdoeleinden
De vastgoedsector in de Verenigde Arabische Emiraten is booming. Een huis kopen in Dubai heeft verschillende voordelen. Deze omvatten:

een hoge huuropbrengst;
veel vraag naar (vakantie)woningen;


3.4 Een goed vestigingsklimaat voor bedrijfslieden

Wij zijn voornamelijk actief in het hogere segment en A1 locaties. Hierbij moet u denken aan de Palm Jumeirah, Bluewaters, Dubai Marina, Port de La Mer, Dubai Creek, Dubai Hills en District One. In deze gebieden kunnen wij competitieve prijzen en betalingsplannen aanbieden zodat u verzekert bent van een goede aankoop in de huidige markt.

3.5 Aankoop van een persoonlijke woning in Dubai
Stel dat u onroerend goed koopt in Dubai in de eerste plaats om er te wonen. Overweeg de nabijheid van nabijgelegen ziekenhuizen, supermarkten, restaurants en scholen als dat het geval is. Wij zijn ervan overtuigd dat het opvoeden van een gezin in Dubai, een snel groeiende en technologisch geavanceerde metropool, een geweldige ervaring zal zijn.

4. Kan ik een hypotheek krijgen in Dubai?
Het antwoord is JA! U kunt een hypotheek krijgen in Dubai als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. In de basis zijn er 2 vormen:

4.1 Hypotheek als inwoner van Dubai
Banken in Dubai maken een onderscheid tussen werknemers en werkgevers en in welke industrie zij actief zijn. Indien u in loondienst bent en het bedrijf waarvoor u werk actief is in een stabiele sector kunt u vaak na 3 to 6 maanden een hypotheek aanvragen.

Indien u een ondernemer bent heeft de bank vaak van minimaal 6 maanden bankafschriften nodig voordat de aanvraag geaccepteerd wordt. Afhankelijk van aanvullende documenten zoals bijvoorbeeld een overzicht van baten en lasten, de industrie waarin u actief bent en hoe lang het bedrijf bestaat kunnen invloed hebben op uw aanvraag.

4.2 Hypotheek als niet inwoner van Dubai
Het is mogelijk om vastgoed te kopen in Dubai terwijl u geen inwoner bent. Dit is mogelijk met een hypotheek waarbij de waarde van de verstrekte hypotheek niet hoger kan zijn dan 50% van de aankoopprijs. Afhankelijk van uw situatie, salaris, werknemer/ondernemer etc. kan de bank u een hypotheek verstrekken.

Wij hebben contact met meerdere banken en hypotheekadviseurs die u graag helpen bij het vinden van de juiste hypotheek.

Ons bedrijf opereert in Dubai als makelaar voor bedrijven en investeerders. Ondanks de afstand, zal de ervaring hetzelfde zijn zoals in Nederland.